Drottningberg

Ab Drottningberg Oy hyr ut arbetsutrymmen åt företag, föreningar eller till privata personer som behöver tillfälliga arbetsutrymmen. Vårt nyaste projekt är Dynamo en coworking studio för distansarbetare. Dynamo öppnades 2.11.2020. Det är en unik upplevelse att verka i den gamla fabriksbyggnaden, byggd 1911 konstaterar ägaren Heidi Forsman som köpte den gamla slitna byggnaden sommaren 2017. Under åren 1911 – 1940 verkade här en margarinfabrik och på 50 – 60-talet byggde man Helkama cyklar i fabriken. I dag är den gamla fabriken aktivt i användning av businessföretag.

Om den gamla fabriken säger Heidi Forsman såhär:

”Fabrikens linjer är raka, utan krusiduller men det som utmärker den är storleken, massiviteten, industriinfluensen och framför allt de stora möjligheterna som kan skapas åt företag. Det är högt till tak, det finns balkar och pelare, tjocka tegelväggar samt ingångar och trappor på minst oanade ställen. Ett generöst insläpp av Hangös underbara ljus bidrar till upplevelsen”. Kronan på verket är ett torn varifrån man ser havet. Det gamla är mixat med det moderna då dagens teknik och moderniteter samsas med fastighetens förflutna.

Området kring den gamla fabriken har med tiden blivit trendigt. I väst blomstrar och växer Hangös stolthet: den stora handelshamnen och i öst den betydelsefulla gästhamnen. Drottningberg finns mitt emellan dessa två hamnar vid Hamngatan 2.

De gamla trähusen i backarna, en del från slutet av 1800-talet, har rustats upp och magasinen som tidigare fungerande som lager, har blivit restauranger. Byggandet av det nya bostadsområdet som växer fram invid berget utgör för oss företagare en enorm möjlighet att kläcka idéer och utveckla våra koncept för framtiden. Behovet av service och olika tjänster åt dem som flyttar in i de nya lägenheterna kan bli stort. Då är det en fördel att befinna sig nära kunden, att ha sitt företag i businessfabriken Drottningberg påpekar Heidi. Läs mer om Fabrikens historia.