Drottningberg

Ab Drottningberg Oy on yritys, joka vuokraa työtiloja yrityksille, yhdistyksille tai yksityisille, jotka tarvitsevat tilapäisesti työtiloja. Uusin projektimme on coworkingstudio Dynamo, joka avattiin 2.11.2020. Kokemuksena työskentely vanhassa 1911 rakennetussa tehtaassa on hieno, toteaa omistaja Heidi Forsman, joka osti vanhan kuluneen tehdaskiinteistön kesällä 2017. Vuosina 1911–1940 sen tiloissa toimi margariinitehdas ja 50 ja 60-luvulla siellä valmistettiin mm. Helkaman polkupyöriä. Tänä päivänä kiinteistö on businessyritysten aktiivisessa käytössä.

Vanhaa tehdasta voi kuvailla seuraavasti:

”Tehtaan linjat ovat suorat, ilman koristeita. Huomio kiinnittyy tehtaan kokoon, massiivisuuteen sekä rakennusajalle tyypilliseen teollisuusilmeeseen. Omistajana minua kiehtoo ennen kaikkea tilan luomat mahdollisuudet erilaiseen yrittämiseen sekä sijainti. Tiloissa on korkeutta, palkkeja ja pylväitä sekä puolimetriä paksut tiiliseinät. Sisäänkäyntejä löytyy monia, mutta myös suljettuja oviaukkoja ja rappuja mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Korkeista ikkunoista tulvii Hangon ihmeellinen valo. Kaiken kruunaa torni, josta näkee merelle.” Nykyaika ja menneisyys elävät täällä sulassa sovussa toteaa Heidi Forsman.

Vanhan tehtaan ympäristöstä on vuosien varrella tullut trendikäs. Lännessä kukoistaa ja kasvaa Hangon ylpeys suuri kauppasatama ja idässä pieni, mutta tärkeä vierasvenesatama. Drottningberg sijaitsee näiden kahden sataman välissä osoitteessa Satamakatu 2.

Ympäristön vanhat puutalot, jotkut jopa 1800-luvulta on saneerattu ja vanhoista punakylkisistä varastoista on tullut ravintoloita.

 Kuningatarvuoren kupeeseen on kasvamassa uusi asuinalue, joka antaa yrittäjille mahdollisuuksia luoda uusia tuotteita ja kehittää palveluja. Palvelujen tarve tulee kasvamaan, kun asunnot täyttyvät uusista asukkaista. Toimitila lähellä asiakasta esim. businesstehdas Drottningbergetissä ei ole hassumpi ajatus tuumii Heidi Forsman.